Kako napraviti kamene tepihe i otirače za vaš dom

03.12.2014. | Branislav Savić d.i.a. | Gradjevinarstvo.rs

Ukoliko želite da poboljšate estetiku vašeg doma, ukoliko želite da mu pružite više prirodniji izgled, onda ćete se oduševiti sa sledećim tutorijalom. Transformacija običnog otirača iz vašeg doma u kreativni ručno rađeni tepih od kamenja je upravo ono što vašem enterijeru nedostaje.

Otirač ne služi samo za dekoraciju, već je to koristan objekat koji će vam pomoći u održavanju čistoće u vašem domu, i uklanjanju viška vode kada izlazite iz kade. Ukoliko imate želju da dodatno dekorišete vaš dom i mogućnost pravljenja sopstvenog otirača, zašto ne biste napravili otirač ili tepih od kamenja? Otirač od kamenja će vam pomoći u brisanju nogu pre ulaska u čisti dom, kao i ceđenju viška vode u kupatilu, a pride će predstavljati interesantan element dekoracije enterijera.

Sve što će vam biti potrebno za pravljenje sopstvenog tepiha ili otirača od kamenja možete lako nabaviti po jeftinoj ceni. Biće vam potreban gumeni otirač za podlogu (umesto njega možete koristiti i industrijsku plastičnu mrežu kao osnovu), jak lepak i, naravno, kamenje. Ono što je jako bitno je da materijal za osnovu vašeg novog otirača ili tepiha mora biti od jakog i vodootpornog materijala.

Kamenje koje koristite će odrediti karakter vašeg novog kućnog elementa. Trebalo bi koristiti pljosnat kamen po kome će hodanje biti olakšano, a mogućnost povređivanja bosih nogu minimiziran. Međutim, ukoliko je otirač napolju, mogu se koristiti i kameni drugih oblika. Boja kamenja, kao i obrazac po kome ćete slagati kamenje su jedino ograničeni vašom maštom.

Za samo nekoliko sati bićete u mogućnosti da napravite od obične stvari jedan specijalni komad u enterijeru. Takođe, nećete morati da potrošite mnogo na ovaj projekat, jer materijali koji su potrebni nisu skupi. Zapamtite da nosite rukavice tokom celog procesa pravljenja kako biste sprečili povrede vaše kože.

Prvi korak pravljenja sopstvenog tepiha ili otirača od kamena uključuje pravljenje dizajna vašeg novog elementa pokućstva. Možete iscrtati šablon na papiru koji ćete koristiti kao vodilju dok postavljate kamenje. Kamenje i podlogu dobro operite i ostavite da se osuše.

Potom, uzmite podlogu i premažite lepak na celu njenu površinu. Počnite sa postavkom kamenja prema vašem dizajnu. Preporučujemo vam da krenete sa postavkom od centra, krećući se polako ka obodima. Kada završite sa postavkom kamenja, ostavite vaš novi otirač ili tepih da se osuši ceo jedan dan.

I to je to. Vaš novi otirač ili tepih od kamenja je završen i on izgleda odlično. Ono što je najbolje kod njega je što uvek možete da ga operete crevom, bez bojazni da ćete oštetiti podlogu ili kamenje, a ukoliko se desi da neki kamen otpadne, jedino što morate da uradite je da ga ponovo zalepite na mesto. Uživajte u prirodnom osećaju plaže pod vašim nogama u kupatilu sa vašim novim otiračom od kamenja.

Komentari: 5

Ljiljana 16.09.2018 18.38.51

Gde pronaci ovakvo kamenje? Imate li preporuku?

Kaljevic Struganik 09.09.2018 20.39.21

Ovi kameni tepisi u kuci super izgledaju, nesta slicno je moguce napraviti i na zelenim travnjacima u dvoristu kuce.

Dragan 08.01.2016 15.12.12

Kako i gde nabaviti ovako lepo kamenje?

Gradjevinarstvo.rs 10.12.2014 15.14.58

Poštovani Milane, najbolje je koristiti jake univerzalne lepkove, tipa LOCTITE ili slično.

Milan 10.12.2014 13.39.41

Koji lepak/silikon preporucujete za ovo?

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


KNAUF ZEMUN
KNAUF ZEMUN
BEOGRAD-ZEMUN
www.knauf.rs

TARKETT SEE
TARKETT SEE
BAČKA PALANKA
www.tarkett.rs

ILGRAD
ILGRAD
BEOGRAD-PINOSAVA
www.ilgrad.rs

LAGEN
LAGEN
NOVI BEOGRAD
www.lagen.rs

TERRAWAY
TERRAWAY
BAČKA TOPOLA
www.terraway.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Saša 10.12.2018.
Dok se ne presvuče asfalt Batrovci -Sremska...
Dejan Popovic 10.12.2018.
Svaka cast.
Lepa 20.11.2018.
Šta je sa nelegalnim objektima koji su izgr...
D 17.11.2018.
I sta ce se videti sa tog tocka koji ce bit...
Kordunas 12.11.2018.
Nadamo se skorom početku radova i kraju tog...