MAGNOVENT ADRIA
MAGNOVENT ADRIA
21000 NOVI SAD, SRB
MORNARSKA 26/3

021 3013 379

MAGNOVENT ADRIA

Dodatne informacije na www.magnovent.eu


Magnovent Adria d.o.o. u saradnji sa poslovnim partnerom Magnovent iz Španije, distribuira industrijske ventilatore američke kompanije MacroAir, svetskog lidera na ovom polju, kao i IC grejače renomirane nemačke kompanije GoGas, na području Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Albanije.

Nudi najefikasnija rešenja za ventilaciju i grejanje objekata velikih gabarita, kombinovanjem HVLS ventilatora i IC gasnih grejača. Njihova primena je moguća kako u industriji, tako i u rezidencijalnim objektima. Idealni rezultati postižu se primenom u skladištima i sajamskim halama, zatim na farmama, u sportskim objektima, tržnim centrima i na aerodromima. Tim inženjera, u zavisnosti od potreba, projektuje najoptimalnije rešenje za povećanje energetske efikasnosti i komfora.

HVLS „High Volume Low Speed” HVLS je nova tehnologija i predstavlja revoluciju u smanjenju troškova grejanja i hlađenja  prostora velikih gabarita, termalnom destratifikacijom prostora zimi (spuštanjem toplog vazduha iz viših zona u niže) i evaporacijom tela leti (stvaraju osećaj 2-6°C niže temperature). Spuštanjem toplog vazduha koji je zarobljen u višim slojevima objekta u niže, ostvaruje se ušteda na godišnjem nivou od oko 40% na troškovima grejanja.

Jedan HVLS ventilator, u zavisnosti od prečnika elise, pokriva od 200-2.200 m² sa 4-20 m visine i pokreće do 640.000 m³/h vazduha, uz max. 1,6 kWh potrošnje.

HVLS tehnologija efikasno eliminiše vlagu, buđ i kondenzaciju.

Dodatkom ovlaživača može se održavati procenat vlage u željenim parametrima, u celoj zapremini objekta.

HVLS uređaji imaju IP66 i garanciju od 12 godina ili 50000 radnih sati uz veoma kratak rok otplate < 2 god.

Veliki broj svetski poznatih kompanija iz raznih oblasti usvojio je HVLS tehnologiju kao standard i njihova pozitivna iskustva su garant i preporuka.

IC grejači predstavljaju najefikasniji vid grejanja prostora velikih gabarita, obzirom da ne zagrevaju vazduh već samo ljude i predmete u zoni delovanja (veštačko sunce).

Nije potrebno prethodno zagrevanje niti održavanje temperature u objektu. Grejanje određene površine se postiže trenutno i prekida se isto tako kada za njim više nema potrebe.

Ova prednost omogućava parcijalno grejanje industrijskih hala i drugih objekata bez gubitaka usled visine i negrejanih zona, kao i trenutno zagrevanje delova objekta gde i kada je to potrebno, čime se ostvaruju ogromne uštede i odličan komfor, kao i maximalna energetska efikasnost.