Izložba zelenih zgrada u Republici Srbiji "Zelena gradnja - ovde i sada"

16.09.2011. | Gradjevinarstvo.rs

O zelenim zgradama sve češće se priča i kod nas, ali nažalost, najčešće se tu i završava – samo na priči. Kao dokaz da nije uvek tako, pokazuje izložba "Zelena gradnja – ovde i sada" Saveta zelene gradnje Srbije povodom Svetske nedelje zelene gradnje koja će predstaviti istinski zelene zgrade u našoj zemlji.

Izložba prikazuje četiri domaća projekta koji teže da dobiju sertifikat za zelenu zgradu i uvodi posetioca u svet savremene zelene gradnje i aktuelnih svetskih standarda koji se primenjuju prilikom sertifikacije zelenih zgrada.

  1. Banka Intesa – nova zgrada na Novom Beogradu
  2. Ambasada SAD – Dedinje
  3. IT Park – Inđija
  4. UŠĆE – šoping centar

"Savet zelene gradnje Srbije, kao član Svetskog saveta zelene gradnje učestvuje u događajima u okviru Svetske nedelje zelene gradnje koji se odvijaju četvrte nedelje septembra širom sveta. Cilj naše izložbe jeste da stručnoj i široj javnosti pokažemo da je pokret zelene gradnje već uveliko kod nas i da ne predstavlja daleku budućnost već realnost sadašnjeg trenutka", kaže Marija Golubović, predsednik Saveta zelene gradnje Srbije.

"Osnovna ideja jeste da pokažemo da je zelena gradnja danas veoma uređena i transparentna oblast građevinarstva, sa odgovarajućim standardima, ali i da posetioce izložbe upoznamo sa istinski zelenim projektima koji postoje u našoj zemlji. Uz to, izložba zelenih zgrada po prvi put prikazuje i detalje projekata koji do sada nisu bili predstavljeni u javnosti", kaže autor izložbe Mladen Bogićević iz Saveta zelene gradnje Srbije.

Izložba je postavljena na drugom spratu šoping centra Ušće na Novom Beogradu od 19. do 25. septembra 2011. godine.

U organizaciji izložbe, Savet zelene gradnje Srbije veliku podršku dobio je od tima Ušće SC i sponzora izložbe Banke Intesa.

Svečano otvaranje izložbe zakazano je za utorak 20. septembar u 11 časova, a gostima Saveta zelene gradnje Srbije obratiće se predsednik Saveta Marija Golubović.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...