Lohmann nudi pametna rešenja za građevinsku industriju

04.09.2018. | Gradjevinarstvo.rs

Upotreba sistema lepljenja postaje rastući trend u industrijskom sektoru. Prednosti lepljenja su očigledne: spojevi su laki, čisti i, što je najvažnije, bezbedni. Zahvaljujući precizno podešenoj snazi lepljenja, delovi se spajaju efikasno i veoma precizno, što klijentima obezbeđuje najbolja moguća rešenja.

Osnovana 1851. godine, kompanija Lohmann je pionir na polju proizvodnje lepljivih traka na globalnom nivou. Sektor lepljivih traka ima sedište u Neuwied-u u Nemačkoj. Kompanija danas ima preko 1700 zaposlenih širom sveta, 29 međunarodnih poslovnica i ekskluzivne partnere u preko 50 zemalja širom sveta. „Lohmann - Bonding Engineers” na jednom mestu nudi visokotehnološka rešenja za sve primene u građevinskoj industriji.

Tokom poslednjih 20 godina kompanija Lohmann je na tržište plasirala široku lepezu proizvoda i rešenja za građevinsku industriju, bilo da su u pitanju krov, fasada, enterijer ili prozori i vrata. Na primer, paronepropusne trake za krovove su prisutne već duži niz godina. Najnoviji dodatak ovoj paleti proizvoda  je paronepropusna traka nove generacije DuploCOLL® 21117. Novo rešenje se koristi za zaptivanje preklopa i zazora na konstrukcijama pri adaptaciji potkrovlja. Proizvod odlikuje višenamenski karakter. Na primer papirna pokrivka se ne mora skidati. To takođe eliminiše potrebu za uklanjanjem liner-a. Traka se može primenjivati čak i na temperaturama od -10°C naviše i poseduje veliku inicijalnu snagu lepljenja na velikom broju vrsta podloga. Traku odlikuje brza i jednostavna primena, kao i odsustvo rastvarača. Takođe je moguće prethodno postavljanje paronepropusnih slojeva zahvaljujući obostranoj lepljivosti trake. Nova generacija takođe ispunjava zahteve DIN 4108/7, ENEV i EC1.

Lohmann nudi savršena rešenja za lepljenje strukturalne fasade, obloga i lajsni za malterisanje (APU). Obostrano lepljive trake obezbeđuju trenutno lepljenje, jednostavno korišćenje, veliku slobodu dizajniranja i unapređenu energetsku efikasnost zgrada. Velika fleksibilnosti koju pružaju obostrano lepljive trake omogućava automatizaciju procesa što donosi znatne uštede.

Kada je reč o enterijerima, kompanija Lohmann nudi širok izbor proizvoda za lepljenje podnih i zidnih obloga, sistema zamračivanja, izolaciju cevi, zaptivanje spojeva kao i izradu pregradnih zidova i lepljenje najrazličitijih tipova lajsni.

Verovatno najprepoznatljiviji proizvodi kompanije Lohmann su njihova rešenja za PVC i Al stolariju. Obostrano lepljive trake DuploCOLL® 56000 serije predstavljaju idealno rešenje za suvo statičko lepljenje, kao i lepljenje najrazičitijih tipova lajsni. Traka obezbeđuje trajnu vezu, otpornu na UV zračenje i vremenske prilike, koja u isto vreme obezbeđuje kompenzaciju različitih koeficijenata termičkog širenja materijala koji se spajaju.

Lohmann ide korak dalje od proizvodnje traka pružajući svojim klijentima sveobuhvatnu tehničku podršku u svakoj fazi korišćenja proizvoda, još od faze projektovanja. Sistemi lepljenja prilagođeni klijentu, bogat portfolio proizvoda i održiva optimizacija garantuju uspeh i zadovoljstvo klijenata u svakoj od ovih faza.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Djom 06.02.2019.
Sjajna cena zemljišta, ko bi rekao da su to...
Jova 01.02.2019.
Zalosna vam majka....za onakvo skrnavljenje...
veselnik 01.02.2019.
Ma lako je njima, nemaju oni Grdelicu!
veselnik 01.02.2019.
Reference ove vlasti i nisu bas za hvalu. T...
veselnik 01.02.2019.
Znaci stranci bolje od nas znaju kakav je "...