Baupartner - od ideje do izgradnje

08.11.2018. | Gradjevinarstvo.rs

Firma Baupartner specijalizovana je da izgradi objekte od ideje, projekta do tehničkog prijema i upotrebne dozvole, da izvrši usluge inženjeringa, izvede sve vrste građevinskih radova - od niskogradnje do visokogradnje, preko zanatskih završnih radova i mnoge druge usluge iz segmenta građevinarstva.  

Pored sedišta u Bosni i Hercegovini ima otvorene poslovnice u Srbiji pod nazivom S-BAUPARTNER MONT kao i u Hrvatskoj. Takođe je zastupljena i u Crnoj Gori, Sloveniji, Švedskoj, Austriji i drugim zemljama EU.

Baupartner - od ideje do izgradnje

Proizvodni pogoni Baupartner d.o.o. Lukavac

U samo osam godina Baupartner je uspeo da oformi proizvodni pogon u Lukavcu površine 8.000m² koji se nalazi na zemljištu površine 33.000m² takođe u vlasništvu firme. Posebno se ističe da su sva tehnologija proizvodnje, kalupi i objekti isprojektovani u sopstvenom projektnom birou, sva oprema, kalupi za proizvodnju, mosni kranovi, tehnološke instalacije te sam objekat su urađeni vlastitim snagama.

Proizvodnja je pre svega bazirana na prednapregnute armirano-betonske konstrukcije i čelične konstrukcije, a zahvaljujući najsavremenijim sistemima za prednaprezanje mesečni kapacitet proizvodnje iznosi preko 25.000m² montažnih konstrukcija te do 100 tona čeličnih konstrukcija.

Sredinom 2018. godine Baupartner je kupio savremenu fabriku betona i pustio u rad novu proizvodnu liniju prenepregnutih ošupljenih ploča kapaciteta 12.000m² mesečno.

Posebna usluga je sistem „ključ u ruke“ gde se firma brine za investiciju od početka do samog kraja dostavljajući investitoru objekat spreman za upotrebu.

Baupartner - od ideje do izgradnje

Proizvodni pogoni Baupartner d.o.o. Lukavac

Osim toga, Baupartner pruža i širok spektar ostalih usluga poput inžinjeringa,  projektovanja, izvođenja radova nadzora, savetovanja i konsultanskih usluga.

Firma Baupartner za 8 godina postojanja ima iza sebe preko 250 realizovanih ugovora na području BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Švedske, Libije.

Osim povećanja obima posla i projekata, izgradila je i novi pogon u koji je uloženo više od 1,5 mil EUR. Na površini od 18.000m² zemljišta u objektu od 3.600m² počela je sa proizvodnjom prednapregnutih šupljih ploča, gde je uposlila dodatnih 30 radnika. Planirani kapacitet je preko 12.000,00m² tavanica mesečno.

Firma Baupartner u ovoj godini ima potpisane ugovore i u Sloveniji i Hrvatskoj, tako da očekuje povećanje obima posla i na tim tržištima. Glavni fokus, ipak, ostaje na novim projektima u Srbiji, kao tržišta koje je u najvećoj ekspanziji.

Trenutno je počela sa pripremnim radovima za austrijski Boxmark Leather Austria koji širi proizvodne pogone u Lukavcu u prvoj fazi na 10.000m², a u drugoj 8.000m². Boxmark Leather uz proizvodne hale u Lukavcu, planira da izgradi i upravnu zgradu, kao i blok skladišta što će na kraju iznositi preko 25.000m².  Izvođač svih radova je Baupartner.

Baupartner - od ideje do izgradnje

Boxmark Leather Austria – Lukavac, Bosna i Hercegovina

Takođe su završeni radovi i na objektu Elsta Mosdorfer Bosnia u Živinicama gde su pored montažne konstrukcije izvedeni i svi ostali građevinski radovi. Elsta Mosdorfer Bosnia je članica grupacije Knill Grupe koja ima 29 kompanija i posluje u 16 zemalja sveta. Objekat je izgrađen u rekordnom vremenu.

Baupartner - od ideje do izgradnje

Elsta Mosdorfer Bosnia – Živinice, Bosna i Hercegovina

Baupartner - od ideje do izgradnje

Elsta Mosdorfer Bosnia – Živinice, Bosna i Hercegovina

- U fazi smo pregovaranja za nekoliko veoma značajnih projekata. Poslovni rezultati u ovoj godini potvrđuju orijentaciju kompanije ka širenju na međunarodno tržište, što nam uliva veliki optimizam, ali i obavezu da opravdamo poverenje koje naši kupci imaju u nas - zaključuju u Baupartneru.

Kontakti za više informacija: +387 35 574 740; +387 35 707 491; e-mail: info@baupartner.ba  

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Denis 14.02.2020.
Molim vas za informaciju koja je cena izola...
Dejan 11.02.2020.
De se moze kupiti alat i materijali za ovaj...
Molan 08.02.2020.
cena vakum lifta ,izvodjac u Srbiji. Sprat...
Bojan Djordjevic 08.02.2020.
Interesuje me cena kljuc u ruke "kuca od st...
Lena 07.02.2020.
... neka dodju da svicarcima izgrade drugu ...