VELUX spoljašnje roletne

16.08.2019. | Gradjevinarstvo.rs

Kako su u poslednjih par godina leta postala sve toplija, a zime sve hladnije, održavanje prave temperature u prostoru postaje pravi izazov.

Tokom leta je potrebno zaštititi potkrovlje od toplote, pa je zamračenje prostora jedno od rešenja koje se preporučuje. VELUX spoljašnje roletne smanjuju zagrevanje i do 94%, jer pružaju potpuno zamračenje. Zahvaljujući njima, dnevna svetlost u bilo koje doba dana, ostaje blokirana, a potkrovlje zaštićeno od toplote. Pored toga, buka od grada i kiše biće eliminisana, a čvrsti aluminujum od koga su napravljene pruža dodatnu zaštitu krovnog prozora od provala.

VELUX spoljašnje roletne

Spoljašnje roletne klize po bočnim šinama izrađenim od lakiranog aluminijuma. Takođe se isporučuju sa gornjim profilom koji je lepo uklopljen u prozor i krije roletnu kada se ne koristi.

Ovim proizvodom može se upravljati na tri načina. Naravno, prvo bi trebalo razmotriti gde se postavljaju ili nalaze vaši krovni prozori, kao i koliko često očekujete da ćete podešavati položaj roletni.

VELUX spoljašnje roletne

Detaljne opise možete pronaći ovde, a u nastavku saznajte koja su to tri načina.

Osnovna roletna sa ručnim upravljanjem i pozicioniranjem u 2 položaja: otvorenom i zatvorenom

Osnovna spoljašnja roletna sa ručnim upravljanjem može potpuno da se smota gore ili dole, a kada se ne koristi, može ostati skrivena ispod kućišta.

Upravljanje je jako jednostavno. Otvorite prozor i zarotirajte ga za 180 stepeni, a krilo će se automatski blokirati u oklop. Kada zatvarate prozor, roletna će se automatski odmotati. Ako želite da roletnu namotate u gornji položaj ponovo, zarotirajte prozor za 180 stepeni. Čućete zvuk „klik“ i to će vam biti znak da je roletna odvojena od krila.

Moguće je upravljanje sa daljinskim upravljanjem, kao i električnim napajanjem.

VELUX spoljašnje roletne

Roletna sa daljinskim upravljanjem i električnim napajanjem

Upravljajte vašim roletnama iz fotelje! Spoljašnje roletne sa daljinskim upravljanjem i električnim napajanjem kontrolišu se preko inteligentnog VELUX INTEGRA® daljinskog upravljača, sa ekranom osetljivim na dodir. On vam nudi niz unapred podešenih programa za svakodnevnu udobnost i poboljšanu unutrašnju klimu.

Takođe, unutrašnja roletna može da se podigne i spusti ručno preko ručke u donjem delu roletne. Ako nemate VELUX INTEGRA® krovni prozor sa električnim upravljanjem, ali želite unutrašnju roletnu sa električnim upravljanjem, tu je sistem kontrole KUX 100, a više o tome pročitajte na sajtu.

VELUX spoljašnje roletne

Roletna sa daljinskim upravljanjem i solarnim napajanjem

Spoljašnjim roletnama sa daljinskim upravljanjem i solarnim napajanjem upravlja se isto tako, preko daljinskog upravljača koji se dobija sa roletnama. Ako imate INTEGRA® krovni prozor sa solarnim upravljanjem, takođe možete da koristite inteligentan VELUX INTEGRA® daljinski upravljač sa ekranom osetljivim na dodir, koji ste dobili sa VELUX INTEGRA® krovnim prozorom.

Ovim roletnama možete da upravljate i ručno. Baterija koja se puni solarnim putem ima dovoljno energije za 600 operacija, čak i kada nema direktne sunčeve svetlosti za ponovno punjenje.

Spoljašnje roletne sa solarnim i električnim napajanjem imaju daljinsko upravljanje i idealan su izbor za krovne prozore van domašaja ili za one koji žele da dodaju notu inovativnog luksuza svojoj sobi u potkrovlju.

VELUX spoljašnje roletne

Spoljašnje roletne su dostupne u svetlosivom aluminijumu, tamnosivom aluminijumu (standard) i tamno sivom aluminijumu sa bakarnom oblogom.  Dugotrajne su i nije ih potrebno održavati, a garancija je 3 godine.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...