Sesije na Sajmu i konferenciji zelene gradnje

07.10.2016. | Gradjevinarstvo.rs

U okviru „Green Building Expo 2016“ koji će biće održan od 2. do 4. novembra u „Belexpo centru“ na Novom Beogradu najavljene su prve tri sesije.

Prva sesija pod nazivom „Zdravi i srećni u zatvorenom prostoru?!“ biće održana prva dva dana, tačnije 02. novembra (11:30 - 12:15) i 03.novembra (15:30 - 16:15).

Shodno tome da se svakodnevnica većine ljudi svodi na boravak u kancelariji, za računarom, u kolima, prevozu i sl. potrebna je dobra organizacija, ciljane vežbe, pa se čak i u poslovnom odelu može poboljšati svoje zdravlje i raspoloženje. Čovekovo zdravlje nije više samo tema lekara, fitness instruktora, nutricionista… Sertifikacioni sistemi objekata širom sveta su prepoznali ovo pitanje i inkorporirali ga u svoj evaluacioni proces. Jedan od tih sistema je i „Well Building Standard“. Na sesiji koju vode Nina Vračević i Milena Murganić mogu se se čuti i naučiti koncepti, najbolja praksa i primeri kako maksimalno iskoristiti svoj dan.

Druga sesija pod nazivom „Pametno parkiranje, javne garaže“ biće održana 03. novembra (15:00 - 15:45).

Parking je jedan od najčešćih načina korišćenja javnih prostora u gradovima i vozila su parkirana oko 95% vremena. Sve veća svest, razvoj tehnologija, i nove poslovne mogućnosti su proširile uloge parkinga kao transformacione snage za održivu mobilnost u našim gradovima, domovima, mestima za zabavu i sl. Pažljiv odabir lokacije i dizajn mogu očuvati vodeni resurs, energiju i građevinski materijal. Pozicioniranje parkinga blizu tranzita i obezbeđivanje alternativnih načina prevoza može smanjiti: pređene kilometer, emisiju, potrošnju i troškove goriva. Ovu sesiju će voditi Biljana Vlajić i Marija Golubović.

Treća sesija „WELL Building Standard“ biće održana 02. novembra (14:00 - 14:45).

Prezentacija će dati pregled ideologije, strukture i procesa sertifikacije „WELL Building Standard“-a. Medicinski osnov za koncept kategorije se uvodi zajedno sa strategijama za projektovanje i izgradnju „zdrave” zgrade. Došlo je vreme da se neguje ljudsko zdravlje i udobnost u građevinskoj praksi i da se projektuju zgrade koje nisu samo dobre za okolinu, već i za ljude. Ovu sesiju će voditi Whitney Austin Gray.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...