Do Levosoja u šest traka tek 2018.

31.10.2017. | Novosti

Neimari na deonici Srpska kuća-Levosoje dodali su gas posle poseta ministarke Zorane Mihajlović u julu i avgustu, ali očigledno nedovoljno da bi ovaj deo puta na Koridoru 10 završili bar u produženom roku koji ističe danas (31. oktobra). Ostalo je još dosta posla, a u Putevima Srbije, koji su investitor radova, očekuju da će 6,5 kilometra punog profila i 2,3 kilometra desne trake biti pušteno u saobraćaj do kraja godine, dok bi preostale tri leve trake trebalo da budu asfaltirane tokom 2018.

U Putevima Srbije tvrde da radovi ulaze u završnu fazu, a preostalo je da se urade hidroizolacija i asfalt na mostovima, venci pešačkih staza i pešačke ograde.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Na trasi auto-puta potrebno je da se završi deo asfaltnih radova, odnosno izrada bituminiziranog nosećeg i habajućeg sloja, saobraćajna signalizacija i oprema - nabrajaju u Putevima. - Preostaje još i sređivanje bankina, kosina nasipa i useka i postavljanje zaštitne i žičane ograde. Asfaltni radovi su uveliko u toku, a njihovo napredovanje umnogome zavisi od nastupajućih vremenskih prilika.

Izgradnja najjužnije preostale deonice na Koridoru 10 u dužini od svega osam kilometara počela je u avgustu 2015. godine. Radovi su povereni konzorcijumu domaćih firmi, a radove izvode preduzeća MBA Miljković, Srbija auto-put i Centralna putna laboratorija. Ova deonica finansira se iz budžeta Srbije, a ugovorena vrednost je 4 milijarde dinara.

Ova trasa od 8,8 kilometara trebalo je da bude puštena u saobraćaj u decembru 2016. godine. U Putevima su tada pravdali izvođače podacima da zbog 49 kišnih i snežnih dana, poplava i projekata koji su morali na doradu, nisu stigli da ispoštuju ugovoreni rok.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...