Veliki infrastrukturni projekti u Surčinu

27.03.2019. | Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je juče (26.03.2019) radove na izgradnji saobraćajnice u radnoj zoni Surčin-Dobanovci, koja je povezana sa državnim putem i obezbeđuje pristup privrednim sadržajima. On je dodao da izgradnja ove ulice nije velika investicija, ali je njena uloga velika kada se ima u vidu da omogućava nastavak novih investicija.

Naglasio je i da se u opštini Surčin radi nekoliko velikih projekata, a prvi je priključenje auto-puta E763 kod Jakova.    

- Upravo je potpisan ugovor sa Ministartsvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koje je krenulo u izradu projektne dokumentacije. Nakon toga se kreće  sa izgradnjom, čime će taj problem koji dugo postoji biti rešen. Drugi projekat je fiskulturna sala u Dobanovcima, gde smo imali puno problema oko imovinsko-pravnih odnosa. U narednih dvadesetak dana očekujemo izdavanje građevinske dozvole, a onda će gradski Sekretarijat za investicije pokrenuti tendresku proceduru za izvođača. Fiskulturna sala u Bečmenu biće završena u maju, a završava se i dom kulture u Dobanovcima - istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je najavio da će opština Surčin dobiti i jedan novi vrtić, gde će boraviti oko 200 mališana, a za čiju će izgradnju u narednih nekoliko nedelja biti raspisan tender.

Podsetio je i da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, koja inače radi ovu saobraćajnicu, raspisala nedavno tender za uređenje tri centralna trga u naseljima Dobanovci, Jakovo i Boljevci i da na taj način Surčin postaje jedna od najperspektivnijih beogradskih opština.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša istakao je da je ova opština primer dobre i efikasne saradnje republike, grada i opštine.

- Rešili smo tako i problem petlje na obilaznici, priključenje na auto-put u Jakovu, pitanje nacionalnog stadiona. Sve to upućuje da će Surčin, kao najmlađa opština koja na svojoj teritoriji ima auto-put, aerodrom, heliodrom, šume, reku Savu, postajati vremenom sve atraktivnija. Za opštinu je važna i adaptacija fiskulturne sale i doma kulture u Boljevcima, zatim fudbalski teren sa veštačkom travom u Dobanovcima, dom za lovce u Jakovu, marina u Progaru, autobuska stajališta i još mnogo drugih projekata koje opština radi iz svojih sredstava, a uz podršku Gorana Vesića i Grada Beograda - istakao je Stevan Šuša.

 
Share |

Komentari: 1

Goran 10.07.2019 00.01.31

Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Dobanovcima???

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?