Počela sanacija dvorane "Aleksandar Nikolić"

21.06.2019. | Tanjug

Rekonstrukcija dvorane „Aleksandar Nikolić" u sklopu sportskog kompleksa „Pionir" počela je danas (21.06.2019). Vrednost radova iznosi dva miliona evra i biće završeni do kraja septembra, a kako je najavljeno, biće uređen i plato ispred te hale na kome će biti otkrivena bista Aleksandra Nikolića, košarkaškog stručnjaka po kome je hala dobila ime 2016. godine.

Hala trenutno može da primi 5.600 posetilaca, s teleskopskim tribinama ukupno 6.300, a zamenom postojećih stolica kapacitet sedećih mesta biće povećan na više od 8.000, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, i dodao da povećanje kapaciteta hale neće menjati gabarite objekta.

Pored novih sedišta i teleskopskih tribina, radovi će obuhvatiti i zamenu parketa, koševa, servis sistema za klimatizaciju, ugradnju novih video ekrana i rezultatskih semafora, kao i osvetljenja i signalnih lampi.

Na objektu će, osim toga, biti izvedena zamena elektroinstalacija, izolaterski radovi i zamena unutrašnje stolarije, kao i rekonstrukcija toaleta i VIP loža.

Hala „Pionir“ (screenshot Google maps)

- Kompletna sanacija će biti urađena po FIBA standardima i ovde će moći da se igraju sva košarkaška takmičenja. Nažalost, s obzirom da skoro pet decenija ovde nije rađena temeljna rekonstrukcija, došli smo u situaciju da je maltene bilo nemoguće da se ovde igraju međunarodna takmičenja. Posle ove rekonstrukcije, takva takmičenja će ponovo moći da se održavaju - rekao je Vesić.

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić je najavio da će biti uređen i plato ispred hale „Aleksandar Nikolić" na kome će se nalaziti bista Aleksandra Nikolića.

Rekonstrukcija dvorane „Aleksandar Nikolić" deo je priprema tog objekta za sve strože standarde u organizaciji međunarodnih sportskih događaja, pa će u tom smislu posebna pažnja biti posvećena unapređenju sistema za bezbednost posetilaca, protivpožarnih mehanizama, evakuacionih prolaza i prateće signalizacije.

U okviru krovne konstrukcije biće urađena sanacija i zaštita čelične konstrukcije, zamena oštećenih limenih elemenata i izgradnja novih „mačijih" staza za pristup reflektorima.

Nove teleskopske tribine imaće nešto veći kapacitet od dosadašnjih, biće ukupne dužine 47 metara, imaće eletro-pogon i sastojaće se od 15 sedećih redova.

Sportski kompleks "Pionir" otvoren je u maju pre 46 godina, po projektu arhitekata Dragoljuba i Ljiljane Bakić.

Kompleks se sastoji od dve dvorane, velike hale „Aleksandar Nikolić" i manje Ledene dvorane.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...