U Kolubarskom okrugu privatizovano 19 preduzeća za oko 4,67 miliona evra

10.04.2009. | Beta

Na području opština Mionica, Ub i Ljig do sada je na aukcijama privatizovano 19 preduzeća, koja su prodata za 4,67 miliona evra, uz obavezu novih većinskih vlasnika da investiraju oko 1,8 miliona evra.

Kako je saopštila Agencija za privatizaciju, četiri ugovora su raskinuta zbog nepoštovanja ugovornih obaveza.

Na području opštine Mionica privatizovani su "Fima", "Mladost", "Metal", "Ingrap M", "Krušik-Precizni liv", Veterinarska stanica i "Vrujci" za 2,23 miliona evra, uz obavezne investicije od 660.000 evra.

Zbog nepoštovanja ugovornih obaveza Agencija za privatizaciju raskinula je ugovore sa kupcima prduzeća "Ingrap M" i "Mladost", dok većinskog vlasnika očekuje Društveno preduzeće za proizvodnju, preradu i promet poljoprivrednih proizvoda "Mionica".

Nove vlasnike na području opštine Ub dobili su "Ub-projekt", "Inženjering-promet", "Šumadija", "Tamnava put", "Kopovi", "Ubljanka" i Veterinarska stanica.

Te firme su prodate za 1,39 miliona evra, dok obaveza investiranja u njih iznosi 627.000 evra. Zbog nedostatka bankarske garancije raskinut je ugovor sa kupcem konfekcije "Ubljanka".

U opštini Ljig su privatizovani "Elgrakop", "Belan", "Granit-Peščar", "Pobeda" i Veterinarska stanica za 1,05 mil EUR uz obavezne investicije od 509.000 evra.

 

Agencija za privatizaciju raskinula je kupoprodajni ugovor sa većinskim vlasnikom "Elgrakopa" zbog neplaćanja kupoprodajne rate.

Svi kupci firmi u tri opštine Kolubarskog okruga su iz Srbije osim mioničkog privrednog društva Krušik-Precizni liv, koje je kupio slovenački "Cimos Automobilska industrija".

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Lepa 24.02.2020.
Po istom principu brzine odbijati od legali...
Staviće bučne tramvaje umesto tihih trolejb...
Denis 14.02.2020.
Molim vas za informaciju koja je cena izola...
Dejan 11.02.2020.
De se moze kupiti alat i materijali za ovaj...
Molan 08.02.2020.
cena vakum lifta ,izvodjac u Srbiji. Sprat...