Kraljevo: Hala i most na vreme

19.06.2014. | Novosti

Nedavna poplava koja je zadesila kraljevački kraj nije mnogo usporila izgradnju nove hale sportova u naselju Ribnica, kao ni izgradnju novog mosta preko Ibra koji koji će spojiti ovo prigradsko naselje i takozvanu Staru čaršiju, gotovo u centru grada, na levoj obali reke.

Tako će Kraljevčani, ako sve bude teklo po planu već od 1. avgusta Ibar prelaziti i preko novog – Glavčićevog mosta, dok će se košarkaši, odbojkaši i rukometaši u novu, modernu sportsku dvoranu useliti najkasnije 1. septembra.

- Elementarna nepogoda je malo omela građevince, ali smo uvereni da to nije u velikoj meri usporilo izgradnju i da neće uticati na rokove. Dinamika izgradnje teče prema planu i ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti sve će biti završeno na vreme – kaže Nenad Nerić, direktor „Direkcije za planiranje i izgradnju“.

Izgradnja drumsko-pešačkog mosta preko Ibra, dužine 240, a širine 12 metara, košta oko 180 miliona dinara, a sa pristupnim saobraćajnicama i rasvetom oko 230 miliona. Uz novac iz gradskog budžeta, za izgradnju mosta dobrotvor Milomir Glavčić, Kanađanin srpskog porekla, rodom iz sela Kovača podno Kopaonika, poklonio je Kraljevčanima oko milion evra, pa će most, iako na tome nije insistirao, nositi njegovo prezime.

Nova hala sa kompletnom infrastrukturom košta 900 miliona dinara – 755 miliona izgradnja, 120 miliona uređenje i 25 miliona dinara opremanje. Ovaj moderni objekat pogodan za sve dvoranske sportove, imaće kapacitet od 3.331 mesta – 2.967 mesta na glavnim, 364 mesta na „teleskopskim tribinama“ i 14 zasebnih mesta za osobe sa invaliditetom.

Uređenje ulice

„Direkcija“ je prema Programu uređenja nedavno započela i rekonstrukciju Ulice četvrtog kraljevačkog bataljona na Ibarskom keju, jedne od najprometnijih saobraćajnica u gradu. Vrednost ove investicije je 44 miliona dinara, a rok za završetak je četiri meseca.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...